După ce liderul PNL Nicolae Ciucă a transmis că în teritoriu trebuie rupt „lanțul de iubire” cu PSD, liderii liberali au început să se dezică.

Unul dintre aceștia, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, care afirmă sus și tare că, în ceea ce privește organizația pe care o conduce, a încheiat orice colaborare cu PSD, de 8 luni.

Aproape cât o sarcină, am zice noi. Iar la B1 TV, Virgil Guran a explicat și de ce: „Sunt aroganți, nu se țin de cuvânt, nu ne consideră niște parteneri egali, se uită de sus la noi”:

Eu de opt luni am rupt alianța la Dâmbovița, unde sunt președinte, cu PSD-ul, că sunt aroganți, nu se țin de cuvânt, nu ne consideră niște parteneri egali, se uită de sus la noi. Nu așa se procedează, credeți-mă! (…)

La nivel național, Nicolae Ciucă a avut foarte multă diplomație. Dacă s-ar fi purtat Ciolacu cum se purta Ciucă când era premier și discuta orice lucru și-l negociau și ajungeau la o concluzie, cred că era bine. (…)

Să ne dezicem, în sensul să spunem lucrurilor pe nume, să nu ne mai lăsăm călcați în picioare cum, din păcate, de multe ori ne-am lăsat ca să fie lucrurile în regulă”, a explicat Guran.

Supărarea mare vine din faptul că, deși parteneri ai coaliției, social democrații au spus „nu” legii care îi permitea lui Klaus Iohannis să candideze la parlamentare. Iar în ultima ședință a BPN, Ciucă le-a transmis „ostașilor” că subiectul candidaturii lui Klaus Iohannis pe lista liberală este închis, dar și că este musai ca, în teritoriu, să fie create „majorități de dreapta în consiliile locale”.

Mai mult, Ciucă a recomandat o „viață” fără PSD, „să ne gândim fără ei în campanie”, dând exemplul său: „Ați văzut că și la București am dat un semnal cu Nicușor Dan”.

Până la urmă, vorba aceea, mult zgomot pentru nimic, deoarece Iohannis a transmis, vineri, că îşi va încheia mandatul de Preşedinte al României la termen şi nu va demisiona din funcţie.

Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Iar Guran a discutat și despre acest subiect, lăsând a se înțelege pentru sursa citată că PNL de fapt nici nu ținea morțiș ca președintele statului să fie pe lista sa la parlamentare:

Credeți-mă, am o experiență, o vârstă. Nu mă mai joc cu cuvinele doar ca să dea bine. Indiferent ce mi se întâmplă sau plec mâine din politică, vreau să spun niște adevăruri.

Deci nu există înțelegere și nu de la Iohannis, că nu ne omorâm noi acum să candideze Iohannis, e dreptul lui dacă va candida, dar nu aici e marea noastră problemă”.

Articolul precedentȘeful Diviziei Trafic al CFR Constanța, arestat preventiv pentru luare de mită
Articolul următorȘefa de la achiziții Sector 1 a picat examenul de Șef achiziții Sector 1