Pe ultima sută de metri, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie se declară dezamăgită de modul în care ONAC a realizat achiziția tabletelor destinate elevilor. Cu toate că școala începe în mai puțin de două săptămâni, din pricina „neconcordanțelor”, tabletele riscă să nu ajungă la timp la destinatari, cu toate că, cel puțin inițial, termenul de livrare către elevi era stabilit pentru data de 10 septembrie.

Monica Anisie: „O achiziție centralizată presupune mai multe riscuri”

„Sunt total dezamăgită de modul în care ONAC a realizat această achiziție. Ministerul Educației, încă din 7 mai, a pus la dispoziția ONAC tot ceea ce trebuia pentru ca această achiziție să se desfășoare normal. Ministerul a solicitat data de 10 septembrie pentru ca acele tablele să ajungă la elevi. Ceea ce s-a întâmplat, a condus la dorința de a fi cât mai rapid aproape de elevi și de a asigura cu echipamente electronice fiecare unitate de învățământ. (…)

Am elaborat un ordin de ministru, încă din iulie, prin care am stabilit modalitatea în care distribuim aceste tablete. Noi ne-am pregătit, iar ceea ce a făcut ONAC se vede astăzi, adică nu a reușit să ducă la bun sfârșit întreaga licitație, ci doar avem un singur câștigător, pentru trei loturi din nouă și încă procedura nu a fost încheiată. Suntem în perioada de contestație. Prin urmare, s-ar putea să nu fie declarat câștigător până la final operatorul economic care a câștigat inițial.

O achiziție centralizată presupune mai multe riscuri. Am luat decizia ca, la nivelul unităților de învățământ să se facă un necesar și să ajutăm școala să achiziționeze echipamentele de care are nevoie. Guvernul României a alocat 175 de milioane de euro, nu numai pentru echipamente electronice, ci și pentru echipamente sanitare”, a declarat ministrul Educației și Cercetării Monica Anisie, într-o conferinţă de presă, astăzi, pe tema începerii noului an şcolar.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentMoțiunea de cenzură, efect neașteptat: nu a picat Guvernul PNL, dar cad capete din PSD
Articolul următorTăriceanu e convins că poliția colaborează cu interlopii doar de câteva luni
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.