Două persoane din Sibiu sunt acuzate de trafic de influență și cumpărare de influență într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, pentru fapte comise în urmă cu aproape un an.

Ancheta are legătură cu solicitarea unei sume de bani pentru ca un șofer prins băut la volan în municipiul Sibiu să fie iertat de polițiști, însă avea să se dovedească că oamenii legii nu știau nimic vizavi de această promisiune.

Sau cel puțin aceasta a reieșit până acum din cercetări, în condițiile în care ieri, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuate 2 percheziții domiciliare în locuințele a două persoane.

Iar ulterior, după audierile suspecților, prin ordonanța prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a fost dispusă reținerea celor doi suspecți, pentru o perioadă de 24 de ore.

Aceasta după ce, potrivit DGA, ancheta a relevat până acum că, în noaptea de 16/17.08.2023, un șofer de 30 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe drumurile publice din municipiul Sibiu, a fost depistat de lucrători ai Secției 1 – Poliție Urbană Sibiu prezentând o îmbibație alcoolică peste limita legală.

La câteva ore distanță, detaliază procurorii, „în jurul amiezii zilei de 17.08.2023, acel conducător auto a intrat în contact cu un bărbat în vârstă de 25 de ani la acea dată, care s-a prezentat necorespunzător realității ca fiind polițist în cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, prezentând în acest scop o legitimație emisă de o asociație de luptă împotriva consumului de droguri ce se aseamănă celor emise cadrelor MAI, condiții în care i-ar fi cunoscuți agenții rutieri care în noaptea anterioară i-au întocmit dosarul penal acestui șofer.

Sub acest pretext, tânărul de 25 de ani, pretins a fi polițist la ˝antidrog˝, a solicitat și a primit suma de 1.500 de euro, asigurându-l astfel pe șoferul de 30 de ani că în schimbul acestor bani va interveni și îi va determina pe polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Sibiu să nu procedeze la reținerea permisului de conducere și la suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice al cumpărătorului de influență până la soluționarea definitivă a cauzei penale respective”.

Articolul precedentSerile memorabile cu Fanfara “Muzica Apelor” continuă și la final de vară
Articolul următorLasconi, deranjată de remarca lui Ponta: „Încă o “Coana Leana” a apărut în politica românească”