Captură video Kanal D/Victor Ponta
Captură video Kanal D/Victor Ponta

Noua lideră a USR, Elena Lasconi, critică un recent comentariu venit de la Victor Ponta, în care acesta a opinat că în politica românească a apărut „încă o Coana Leana”.

Referirea lui Ponta era clară la adresa Elenei Lasconi, astfel că replica nu a întârziat să apară: „A jignit peste un milion de femei din România care poartă numele Elena și a luat în derâdere un simbol al creștinătății”.

Comentariul lui Ponta venea însă după anumite acuze făcute de Lasconi în spațiul public, după ce zilele acestea s-a „rostogolit” o poză de la o masă, înfățișându-i pe câțiva politicieni – Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Mircea Geoană și jurnaliștii Marius Tucă și Victor Ciutacu: „Ei au rezervat o masă și au amentat România. De ce? Pentru că pot. Pentru că am închis ochii la combinațiile lor de la aceeași masă, cu aceleași personaje și ne-am mulțumit cu firimituri electorale”, opina Lasconi.

Astfel că Victor Ponta, simțindu-se vizat direct, consideră că Lasconi nu face altceva decât să continue “blestemul Elenelor”. Și explică de ce, pe Facebook:

Încă o “Coana Leana” a apărut în politica românească – ca să continue “blestemul Elenelor”!! Nu o cunosc personal pe Elena Lasconi – credeam că e doar un alt demagog oarecum clasic, pupă cruci dar se dă woke, nu face nimic ca primar dar dă mereu vina pe alții, vorbește despre orice dar nu se pricepe la nimic, încă o “telepromptistă” în politică, nimic special!

Acum am ocazia să descoper că vrea să fie o scandalagioaică care o face pe Șoșoacă să pară o “Lady”! Dragă Elena – știi bine că am fost la ziua jurnalistului Marius Tucă (adică jurnalist adevărat, nu ca tine care prezentai știri pe plajă)! Știi bine că oamenii politici inteligenți și educați pot să stea la o masă fără să își ridice poalele în cap (văd că tu nu ai reușit să ajungi la masă nici măcar cu “ostașul” Ciucă).

Știi bine că oamenii din gașca ta useristă au făcut mai multe combinații decât toți politicienii în ultimii ani și s-au pricopsit cu niște milioane bune în această perioadă!

Dacă vrei să arăți altfel decât “fătălăii” pe care i-au batut tu la USR și vrei la masa “celor mari” comportă-te ca o “doamnă”!”.

În replică, Elena Lasconi ar vrea să sublinieze că personal nu s-a simțit jignită, ci că Ponta a jignit toate femeile care poartă numele de Elena:

Eu sincer m-am bucurat într-un fel, pe de altă parte m-am întristat. Vreau să îi mulțumesc domnului Ponta pentru că prezența domniei sale m-a mânat în această luptă, apoi a urmat Dragnea și așa am decis să intru în politică și chiar îmi doresc foarte mult să îi mulțumesc pentru felul în care a comunicat cu românii în perioada în care era prim-ministru.

Dar m-a întristat un lucru, și anume faptul că a jignit peste un milion de femei din România care poartă numele Elena și într-un fel a luat în derâdere un simbol al creștinătății din România și al creștinătății în general, Sfânta Elena. Atunci când părinții mei au ales numele, pe mine mă cheamă Elena Lasconi Veronica, și cred că și acum mai este treaba asta la modă în familiile din România, să pui copilului un nume de sfânt, Valerica de la tatăl meu care este Valer și Elena pentru că este Sfânta Elena și port cu mândrie numele meu. (…)

Cred că fostul prim-ministru ar trebui să folosească energiile astea ca să facă lucruri pentru România dar nu a reușit să livreze și cred că a fost amendat și atunci când a fost în cursa pentru prezidențiale de poporul român pentru aroganța și stilul zeflemitor. Nu vreau să comentez prea mult, cred că este un moment în care își dorește o mângâiere pe cap din partea domnului Ciolacu, să mai rămână la masă”.

Articolul precedent1.500 de euro, suma cerută în Sibiu pentru ca polițiștii să scoată basma curată un șofer băut
Articolul următorSimion continuă seria promisiunilor „dacă voi fi președinte”; acum taie posturile din guvern și din administrația publică