George Simion (captură video)

După ce a terminat de „împărțit” apartamente la prețuri derizorii în schimbul voturilor celor creduli, liderul AUR, George Simion, continuă seria promisiunilor.

Promisiuni vizavi de realizări care nu țin de atributul unui președinte de țară – la fel ca cele vizavi de construirea de apartamente ieftine, sub prețul pieței.

Ieri, într-un periplu prin țară, Simion a asigurat că face „curățenie” în Parlamentul României și în general în toată administrația publică, în sensul de a tăia din posturi.

Aceasta în condițiile în care un președinte poate doar – eventual – trimite la promulgare o lege în acest sens. O lege care vine din partea – ați ghicit, deputaților și senatorilor, adică a celor care trebuie să „dispară”.

George Simion a subliniat că, în planul de țară care îi poartă numele, are în vedere și „o eficientizare a administraţiei locale şi centrale”. Până atunci, nu e greu să explici ce planuri ai, deși nu sunt realizabile. Așa cum continuă să o facă Simion.

Iar după toate discuțiile din spațiul public și promisiunile aruncate la fiecare 5 minute, ar fi interesant de văzut dacă totuși „Planul Simion” are și măsuri care țin de atribuțiile președintelui țării, adică de a reprezenta „statul român”, a fi „garantul independenţei naționale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării” și de a veghea „la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.

Vom tăia două treimi din funcţiile de primar şi viceprimari. Vom avea 300 de parlamentari, un cabinet de miniştri format din 12 ministere şi maxim 50 de secretari de stat. Nu va exista o localitate unde să avem primar în România dacă nu are 5.000 de locuitori.

De la cele peste 3.200 de primării existente în prezent, vom avea 1.141 la nivel de ţară. Lăsăm clădirile actualelor primării care nu vor mai avea primar şi în ele va funcţiona un ghişeu unic pentru lucrul cu cetăţenii care nu au abilităţi digitale”, a explicat George Simion, într-o conferinţă de presă.

Articolul precedentLasconi, deranjată de remarca lui Ponta: „Încă o “Coana Leana” a apărut în politica românească”
Articolul următorLocalitatea Mihail Kogălniceanu din Constanța se confruntă cu absența apei potabile