Sursa: Facebook

Astăzi, ziua politicienilor a fost ocupată cu discuții convocate de premierul Marcel Ciolacu vizavi de calendarul alegerilor.

Întâlnirile, organizate pe tot parcursul zilei de astăzi și câteva ore mâine, au fost făcute în ideea că se dorește finalizarea „calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare – 2024”.

Însă noul lider al USR, Elena Lasconi, a atras atenția că totul pare un simulacru. Aceasta în condițiile în care reprezentanții USR au fost invitați primii pentru consultări la Palatul Victoria, de la 10.00. Au urmat la distanță de o oră – AUR, UDMR și SOS, de la 16.00 este așteptat Grupul Minorităților Naționale, iar de la 17.00 – PUSL.

Acest dialog nu-şi avea rostul dacă se înţelegeau între ei (PSD și PNL – n.r.), dar pare că se joacă de-a democraţia. O să vedem dacă doar s-a mimat o consultare. Noi am fost fermi și am cerut respectarea legii şi alegeri la termen”, a atras atenția Elena Lasconi.

Aceasta nu este doar președinte al USR, ci și candidatul formațiunii la prezidențiale, așa că nu a scăpat ocazia să critice și mai ferm actualul Guvern, subliniind că altele sunt grijile românilor, nu jocurile politice pe data alegerilor prezidențiale: „Mi se pare absolut incredibil că de azi se scumpesc iar toate şi creşte şi preţul la motorină şi la benzină!”.

Întâlnirile premierului Marcel Ciolacu cu partidele parlamentare vor continua și mâine, pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale. „Din partea Guvernului, vor participa la consultări premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacșu și vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu”, se arăta într-un comunicat al Guvernului.

Articolul precedentMedic militar cu grad de colonel la „Dr. Carol Davila”, mită pentru intervenții chirurgicale
Articolul următorZeci de pompieri pleacă în Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor