Zilele trecute, a apărut în spațiul public o casetă audio, prin care un membru al Curții Supreme solicita ILEGAL verdictul împotriva fraudei fiscale de care era acuzat Berlusconi, în 2013. În urma acestui verdict, Berlusconi, care era și președintele partidului Forza Italia, a fost expulzat din parlamentul italian.

Mariastella Gelmini, liderul actual al partidului Forza Italia, a făcut ceva vâlvă în sala de ședințe a Casei Inferioare, ajutată și de prieteni care avea pancarde cu Forza Italia sau Adevăr pentru Berlusconi!, cerând o anchetă imediată. Toate acestea arată că Silvio Berlusconi  nu a fost condamnat corect de o instanță, ci a fost victima unei execuții politice. Doar în acest fel, adversarii săi au reușit să-l înlăture din viața politică italiană. Mai mult, vicepreședintele Partidului Forza Italia, Antonio Tajani, spune că a fost chiar o lovitură de stat, dând asigurări că se va adresa președintelui țării, Sergio Mattarella, pentru a-l numi pe Berlusconi ca fiind un persecutat politic.

Și totul a-nceput de la cotidianul Il Riformista, specializat în anchete judecătorești, care a pus mâna pe o casetă audio, în care un fost judecător al Curții de Casație, Amadeo Franco, susținea că Justiția a vrut de la început să-l condamne pe politicianul italian, recunoscând că faptele lui Berlusconi au fost instrumentate ilegal și condamnat pe nedrept. El a mai adăugat că verdictul a ajuns sub presiune politică. Înregistrarea sonoră a fost redată luni seară de unul dintre canalele comerciale ale lui Berlusconi. Din păcate, judecătorul Amedeo Franco, care a fost membru al Comitetului Judiciar Suprem, a murit anul trecut. Procedurile de investigație ale lui Berlusconi au început în 2003 și au fost singurele, din numeroasele investigații, în urma cărora a fost condamnat.

După 7 ani, adevărul a ieșit la iveală – Berlusconi este nevinovat!

În luna mai, au fost făcute publice și alte conversații telefonice înregistrate, ale judecătorului Luca Palamara, în care acesta a numit condamnarea lui Berlusconi ilegală, dar necesară – Palamara a fost expulzat din Asociația Italiană a Judecătorilor în iunie.

Cazul Silvio Berlusconi este un pic mai complicat, iar acum încep să apară detaliile picante din tabăra adversarilor săi politici, ba chiar și principalii vinovați care au dus la condamnarea acestuia. Cert este faptul că politicianul, antreprenorul, proprietarul media, regizorul de teatru și avocatul Silvio Berlusconi, care împlinește 84 de ani în septembrie, poate și trebuie să fie reabilitat. Nu de alta, dar viața politică italiană era mai agitată, chiar mai frumoasă, pe vremea fostului premier.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentCiolacu atrage atenția că PNL își însușește proiectele altora: „Guvernul copy-paste”
Articolul următorCozmin Gusă, teorii și dezvăluiri