Dolari
Dolari. Sursa foto: businees magazin

20.000 de dolari este suma pe care un cetățean de origine ucraineană a plătit-o în România, în speranța că va reuși să treacă la vamă produse contrafăcute.

Bărbatul a fost prins în flagrant ieri, când i-ar fi remis unei persoane suma în cauză, pentru a rezolva formalitățile vamale pentru unul dintre patru containere pe care spera să le introducă în țară.

În spatele flagrantului au stat acte de procedură penală întocmite de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție, ai Gărzii de Coastă, Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea și Biroului Vamal de Frontieră Constanța.

Aceasta în condițiile în care cetățeanul ucrainean inițiase discuții luna aceasta, promițând nu mai puțin de 90.000 de dolari persoanei căreia i-a remis cei 20.000 de dolari.

În cursul lunii mai 2024, inculpatul ar fi promis, în mai multe rânduri, unei persoane suma totală de 90.000 USD pentru ca aceasta să-și exercite influența pe care ar fi pretins că o are asupra funcționarilor cu atribuții de control din cadrul a două birouri vamale din județul Constanța, și că-i va determina pe aceștia să permită intrarea pe teritoriul României a 4 containere ce conțineau replici (cel puțin 990 de cutii/ container) ale unor branduri renumite de încălțăminte (inculpatul ar fi promis să remită pentru 3 dintre containere suma de 20.000 USD/ container, iar pentru cel de-al patrulea suma de 30.000 USD”, detaliază DNA.

Numai că inculpatului i-a fost organizat flagrantul, iar procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a acestuia, pentru cumpărare de influență, în formă continuată. Astăzi, acesta urmează să fie prezentat magistraților din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Articolul precedentComplexul Medical Sfântul Andrei din Sectorul 5, trei noi specialități
Articolul următorMarș pentru Păduri, astăzi, în Iași: „Dacă acționăm repede, atunci putem păstra moștenirea naturală a județului nostru”