Fostul premier Adrian Năstase și totodată fost președinte al PSD pune punctul pe „i” în fața situației actuale din PNL, când taberele celor doi candidați la șefia partidului se atacă reciproc.

E clar că Ludovic Orban reprezintă facțiunea PNL, iar Florin Cîțu și oamenii din jurul său sunt din aripa fostului PDL, ceea ce remarcă și Năstase, într-un articol pe blogul său.

Potrivit fostului premier, este vorba despre „nucleul PDL din interiorul PNL, care se regrupează pentru a prelua conducerea formațiunii”, însă întrebarea acestuia – cu final previzibil – este dacă „Va câștiga facțiunea PDL conducerea partidului Brătienilor”.

Adrian Năstase face cu această ocazie o scurtă incursiune în istoria liberală, aducând aminte inclusiv despre faimoasa prietenie dintre PSD și PNL, reuniți sub sigla USL, dar și despre faptul că, în realitate, „după 2004, PD și PNL au trăit o frumoasă poveste de dragoste care a durat vreo doi ani”.

PNL a putut să reintre în succesiunea Brătienilor, alegându-l ca președinte pe Iohannis, președintele Forumului democrat al germanilor din România. Corect, pentru că marile familii, periodic, decid să aducă sânge proaspăt în genealogiile lor. În timp, pentru a-și păstra puritatea ideologica, PNL i-a preluat pe toți locotenenții lui Băsescu.

Urmează faza finală, falanga pedelistă din PNL, sprijinită de Iohannis, va încăleca ce a mai rămas din vechiul PNL și va forma un nou partid prezidențial. Recepția va avea loc la Conacul Brătianu de la Florica iar ideolog șef al noii conduceri va fi Florin Roman, ținând seama de experiența sa la Romarm, Avas și Eximbank”, scrie Năstase. Articolul complet, AICI.

Articolul precedentTuriștii ar putea avea acces pe plajă cu rezervare
Articolul următorZiua Copilului, zi de zi, nu doar de 1 iunie