Cristian Popescu Piedone (captură video)

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, are gânduri mărețe pentru viitorul apropiat în sectorul pe care îl administrează, iar împreună cu echipa sa, tânără și cu viziune, va duce de la faza de proiect la realizabil o serie de investiții de anvergură. La final de an, edilul a prezentat proiectele ce vor începe în 2022: trei parcări supraterane, cu o capacitate de aproximativ 700 de locuri, un parc de agrement ce se întinde pe o suprafață de 48 de hectare și cel puțin 100 de blocuri ce vor fi reabilitate termic.

Toate acestea vor aduce un plus-valoare comunității, mai mult, vor dezvolta arhitectural-peisagistic, dar și urbanistic Sectorul 5, potrivit unei postări făcute de Cristian Popescu Piedone, pe contul său de socializare.

Cele trei parcări vor fi construite pe Str. Bârcă nr. 2, Calea Rahovei nr. 327 și Șoseaua Alexandriei nr. 22-24, aceasta din urmă fiind cea mai mare, cu un regim de înălțime de P+3, în interiorul dispunând și de o piață agroalimentară. La parte de dotări, parcările vor avea și stații de încărcare pentru autoturismele electrice, iar accesul se va face controlat de barieră. Acestea vor putea fi închiriate pe termen scurt sau lung, în funcție de preferințele utilizatorilor.

Cât privește exploatarea, financiară, a acestora, încasările rezultate vor constitui venit la bugetul local, astfel încât să poată fi accesate credite pentru construirea de noi astfel de parcări. Potrivit administrației locale, lucrările vor începe în primul semestru al acestui an, iar termenul de finalizare fiind în următorii doi ani. Partea inedită a acestor parcări este dată de faptul că la ultimul nivel al lor vor fi amenjate locuri de joacă, dar și de agrement.

Parc inedit, nu doar pentru cei din Sectorul 5

Un proiect îndrăzneț este cel al parcului de agrement ce se va întinde pe o suprafață de aproximativ 48 de hectare, în Drumul Cooperativei, ce va fi dotat inclusiv cu heliport. Parcul va avea zonă de relaxare, cu ample spații verzi, foișoare și grădin suspendate, teatru de vară și turn de observație, iar în zona acvatică va avea cascadă și fântâni arteziene, dar și hidrobiciclete ori gondole. Nici cei pasionați de sport nu au fost uitați de proiectant, astfel că vor fi construite câteva terenuri de sport – minifotbal, tenis și baschet – dotate cu nocturnă pentru a putea fi folosite și seara târziu. Cât îi privește pe cei mai mici dintre cetățenii Sectorului 5, aceștia vor avea locuri de joacă cu echipament multifuncțional și aparate de fitness urban, inclusiv un „Castel al groazei”, precum și o zonă de echitație.

Totodată, Primăria Sectorul 5 a anunțat că în cadrul acestui parc va fi construită și o zonă de sere, bio, unde cei mici, dar și cei mari se vor putea relaxa cultivând și ingrijind propriile flori și legume. De altfel, ideea de „grădină urbană” există în multe țări occidentale și este cel mai bun mod de a crea o legătură între copiii din zonele urbane și natură, ca o lecție de botanică, pe viu.

„Mulțumesc administrațiilor trecute că nu au putut să valorifice această comoară a Sectorului 5, cele 48 de hectare aflate pe Drumul Cooperetivei, serele, care într-adevăr ne vor produce și plantele pentru acest sector, care ne vor încânta copii, ca o adevărată mini-grădină botanică”, a declarat edilul Cristian Popescu Piedone, iar mai în glumă sau mai în serios, acesta i-a transmis lui Robert Negoiță, de la Sectorul 3, că după construcția propriilor sere va face și un schimb de experiență, nu doar de plante, știut fiind faptul că acesta din urmă a donat flori și puieți pentru Sectorul 5.

Cu greu, dar imposibilul poate deveni posibil

De altfel, primarul Cristian Popescu Piedone a subliniat că în ciuda tuturor greutăților pe care le-a întâmpinat de la preluarea mandatului, lăsând deoparte ideea de „greaua moștenire” pe care o folosesc mulți din administrație, acesta își dorește nu doar transformarea Sectorul 5, ci și devenirea unui etalon pentru administrațiile din România și nu numai.

„Cu toate greutățile, cu toate datoriile, cu un sector extrem de dificil, extrem de uitat și lăsat în urmă de peste 25 de ani, cu o echipă tânără pe care o am alături, vreau să lăsăm în urma noastră ceva. Vreau să știți că, în anul 2022, doar la capitolul Investiții avem peste 400 milioane de lei și trebuie să știți că taxele și impozitele locale sunt întoarse la dumneavoastră într-un trai mai bun”, a declarat edilul care a menționat că administrația locală pregătește lucrări de anvelopare pentru un număr de 100 de blocuri, într-un timp record de numai cinci luni.

„Se poate cu o echipă puternică și cu constructori serioși, cărora le mulțumesc! Noutatea este că, la anul, datorită fondurilor atrase și buna gospodărire a bugetului, vom avea un nou record de 100 de blocuri ce vor fi reabilitate până în iulie-august”, a mai explicat Piedone.

Și așa cum este corect, campania electorală începe chiar din prima zi de mandat, astfel că faptele lui Piedone vor fi cele care vor cântări la următoarele alegeri locale. De altfel, acesta a reamintit că singura sa promisiune pentru cetățenii din Sectorul 5 a fost aceea că nu îi va dezamăgi.

„Sunteți contabilii mei și dumneavostră trageți linia și spuneți cine și unde a greșit. La sfârșit de an, le doresc tuturor cetățenilor, tuturor prietenilor mei reali și virtuali sănătate, fericire, să iubiți să iertați și să nu vă mai gândiți la ziua de ieri. Gândiți-vă că astăzi este totul și că mâine este ziua lui Dumnezeu! Eu o să fac în continuare imposibilul posibil!”, a mai spus edilul.

Primarul Cristian Popescu Piedone își prezintă „lista dorințelor” pentru Anul Nou

Articolul precedentBilanțul PNRR 2021: Negociere, operaționalizare, implementare
Articolul următorKlaus Iohannis: „Apartenența României la Uniunea Europeană nu este «un dat», ci se construiește”